ابتدا به تعریف معدنکاری زیرزمینی پرداخته میشود که به روشهایی اطلاق میگردد که کلیه عملیات استخراجی در زیر سطح زمین صورت میگیرد. این روشها معمولاً وقتی به کار گرفته میشوند که عمق کانسار و نسبت برداشت باطله به کانسنگ در استخراج سطحی فراتر رود. در این مطلب با دانلود پاورپوینت استخراج زیرزمینی (استخراج مواد معدنی) عالی ppt در خدمت شما خواهیم بود.
از مزایای روش استخراج زیرزمینی میتوان به امکان دسترسی به ماده معدنی در عمق بیشتر، امکان استخراج زیر دریا، آلودگی کمتر و آسیب کمتر به محیط زیست اشاره کرد. اما این روش معایبی نیز دارد از جمله نیاز به تکنولوژی پیشرفته، عدم انعطافپذیری در صورت بروز مشکل، مشکلات زهکشی و ایمنی کمتر.
طبقهبندی روشهای استخراج زیرزمینی بر اساس معیارهای مختلفی انجام میشود؛ برخی مولفان این روشها را با توجه به نوع ماده معدنی فلزی و غیرفلزی، عمق نسبی، اندازه و شکل ذخیره طبقهبندی کردهاند. رایجترین طبقهبندی توسط هارتمن ارائه شده است که شامل روشهای خود نگهدار، با نگهداری و تخریبی میباشد.
روشهای بدون نگهداری که شامل اتاق و پایه، کارگاه و پایه، انبارهای و استخراج در طبقات فرعی میباشد، اساساً خودنگهدار هستند و نیاز چندانی به سیستمهای نگهداری مصنوعی ندارند. این روشها برای کانسارهای مختلفی بجز کانسارهای پلاسری قابل کاربرد هستند.
فهرست پاورپوینت استخراج زیرزمینی :
تعریف معدنکاری زیرزمینی
مزایا و معایب استخراج زیرزمینی
طبقهبندی روشهای استخراج
روشهای بدون نگهداری
روش اتاق و پایه
روش کارگاه و پایه
استخراج در طبقات فرعی
استخراج انبارهای
روشهای با نگهداری
روش کندن و آکندن
روش کرسی چینی
روشهای تخریبی
تخریب بلوکی
تخریب در طبقات فرعی
روش جبههکار طولانی
مزایا و معایب هر روش
- نوع فایل : پاورپوینت – 46 اسلاید
- قیمت : 40/500 تومان
مطالب مشابه استخراج زیرزمینی
روش اتاق و پایه به عنوان یکی از روشهای استخراجی با فضاهای باز، مخصوص کانسارهای مسطح و لایهای نسبتاً نازک میباشد. این روش به دلیل میزان بالای تولید، هزینه تمام شده نسبتاً پایین و سادگی اجرا دارای جایگاه ویژهای است. اما از معایب آن میتوان به تخریب و نشست در سطح زمین در صورت استخراج قابل توجه پایهها و افزایش تنشهای زمین با افزایش عمق اشاره کرد.
روش کارگاه و پایه بیشتر برای سنگهای سخت کاربرد دارد و مانند روش اتاق و پایه است با این تفاوت که پایهها شکل و محل ثابتی ندارند. این روش دارای انعطافپذیری خوبی بوده و در صورت لزوم میتوان تولید زیادی از آن انتظار داشت. اما بازیابی مواد معدنی در این روش ممکن است بین ۲۵ تا ۹۵ درصد باشد.
استخراج در طبقات فرعی برای مواد معدنی نسبتاً پر شیب استفاده میشود و از حفر چالهای بلند و آتشباری در طبقات فرعی جهت خرد کردن ماده معدنی بهره میبرد. این روش پر تولید بوده و حجم استخراج در آن بالا میباشد. از مزایای این روش میتوان به هزینه پایین استخراج و قابلیت مکانیزاسیون اشاره کرد.
روش استخراج انبارهای برای کانسارهای لایهای پرشیب به کار میرود و حدود 2/3 از سنگ معدنی خرد شده در فضای خالی کارگاه انبار میشود. این روش برای کانسارهای رگهای باریک مناسب است و به دلیل عدم امکان استفاده از ماشینآلات مکانیزه، به کارگران ماهر نیاز دارد.
روش کندن و آکندن در انواع کانسارها اعم از رگهای، لایهای یا تودهای قابل استفاده است و با حفاری و انفجار در برشهای افقی یا مایل از بخش بالاسر انجام میشود. این روش به دلیل میزان بالای انعطافپذیری و قابلیت مکانیزاسیون بالا، یکی از روشهای محبوب استخراج زیرزمینی است.
روشهای تخریبی که بر مبنای تخریب سنگهای قرار گرفته در بالا و یا اطراف مادهی معدنی بنا شدهاند، به تودهی ماده معدنی تقریبا بزرگ، منظم و قابل پیشبینی نیاز دارند. این روشها برای کانسارهای تودهای و پرشیب مناسب هستند و دارای ظرفیت بالای تولید روزانه میباشند.
روش تخریب بلوکی یکی از روشهای تخریبی است که دارای پایینترین هزینه تولید است و ایمنی مطلوبی دارد. این روش برای کانسارهای کم عیار و با حجم بالا مناسب است اما نیاز به آتشباری ثانویه دارد و هزینه آمادهسازی اولیه آن زیاد است.
روش تخریب در طبقات فرعی برای کانسارهای شیبدار به کار میرود و قابلیت مکانیزاسیون تا سطح مورد نظر را دارد. این روش دارای ایمنی بالا و بازیابی خوبی است اما هزینه توسعه معدنی و سرمایهگذاری اولیه بالایی دارد.
روش جبههکار طولانی بر پایۀ تجهیزات استخراج پیوسته و بدون نیاز به حفاری و انفجار استوار است. این روش برای لایههای نسبتاً ضخیم زغال سنگ که جنس نرم و قابل برش با رندههای زغالی را دارند، به طور گسترده استفاده میشود.
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید