قسمت عمدهای از سطح کره زمین را آب تشکیل داده است و به آب موجود در سطح زمین آب سطحی گفته میشود. با این وجود ذخایر آبی زمین تنها به آبهای سطحی محدود نشدهاند چراکه در لایههای زیرین زمین آبهای زیر زمینی نیز وجود دارند. منابع آب زیر زمینی به عنوان یکی از مهمترین ذخایر آب کره زمین، له روشهای مختلف قابل دسترسی هستند. به عنوان مثال حفر چاه را میتوان روش معمول بهرهبرداری از آب زیر زمینی دانست که از آن به منظور تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنایع گوناگون استفاده میشود. در این مطلب با دانلود 7 پاورپوینت آبهای زیرزمینی تخصصی و کمیاب در خدمت شما خواهیم بود.
یک – مدل سازی آبهای زیرزمینی
منابع آبی کره زمین را در سه دسته کلی، یعنی آبهای سطحی، آبهای زیر زمینی و آب باران طبقهبندی کرد. اقیانوسها، دریاها، دریاچهها، خلیجها، رودخانهها، آب زیر زمینی، باتلاقها، کلاهکهای یخی، یخچالهای طبیعی، یخهای سطحی، برفهای دائمی، خاک منجمد، رطوبت خاک، ابرها، آبهای زیستی (آبی که درون موجودات زنده وجود دارد)، ابرها و … را میتوان منابع اصلی آب در کره زمین به شمار آورد. گرچه منابع آب سطحی از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند، اما موجودات زنده به منابع آب زیرزمینی نیز در بسیاری از موارد نیاز دارند.
در فصل اول این پاورپوینت آبهای زیرزمینی، مفاهیم پایه ای مدل سازی آب زیرزمینی بیان شده است. انواع مدل و پروتکل یک مدل از جمله بخش های فصل اول می باشند. طراحی مدل موضوع بعدی بیان شده در این فایل می باشد که شامل مواردی همچون روش های شبکه بندی و تفکیک سازی را شامل شده است.
از دیگر موضوعات بیان شده در این پاورپوینت جامع می توان به شرایط مرزی در مدل سازی آب زیرزمینی اشاره کرد. کالیبراسیون، صحت سنجی و آنالیز حساسیت مدل به همراه بهینه سازی و خطاهای مدل سازی نیز بطور کامل تشریح شده است. معرفی مدل مادفلو در آب زیرزمینی، تقریب سازی معادلات جریان آبهای زیرزمینی به همراه آموزش چندین نرم افزار مدل سازی آب زیرمینی از موضوعات پایانی این پاورپوینت به شمار می روند.
- تعداد اسلاید : 610
- قیمت : 99/500 تومان
دو – نقش آموزش کشاورزان در بهبود وضعیت آب های زیرزمینی
آبهای موجود در لایه زیرین سطح زمین آبهای زیر زمینی هستند و قسمتی از چرخه طبیعی آب را تشکیل میدهند. مقدار از حجم آبی که در نتیجه بارش باران و برف بر روی زمین جاری میشود به جریانهای سطحی مانند رودها و دریاچهها میپیوندد و بخش دیگر آن تنها سطح زمین را مرطوب میکند.
مقداری از این آب نیز مورد استفاده گیاهان قرار میگیرد و البته بخشی از آن نیز مجددا به جو باز خواهد گشت. مقداری از آب باران، به داخل خاک نفوذ کرده و به حرکت خود ادامه میدهد تا با موانعی برخورد کرده و متوقف شود. به این ترتیب آب باران در این نقطه انباشته شده و لایههای فوقانی را نیز اشباع خواهد کرد. سطح آبی کا در بالای ناحیه اشباع، قرار دارد، به عنوان سطح آب زیر زمینی شناخته میشود.
بخش زیادی از مصارف آب در کشورمان در کشاورزی است. از این رو اگر در کشاورزی بتوانیم مصرف صحیح آب داشته باشیم کمک شایانی به صرفه جویی آن خواهد کرد. در این پاورپوینت آب های زیرزمینی به نقش آموزش کشاورزان در بهبود وضعیت آبهای زیرزمینی پرداخته شده است. قنات، چاه، پیزومتر، پمپاژ و بیلان آب از جمله روش های دسترسی به منابع زیرزمینی آب به شمار می روند.
- تعداد اسلاید : 24
- قیمت : 8/500 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
سه – پاورپوینت آبهای زیرزمینی
بنابراین پس از آن که مقداری از آب باران و برف در زمین نفوذ یافته و به به سنگها یا خاک رس برسد، در قسمت بالایی تجمع پیدا خواهد کرد و به این ترتیب آبهای زیرزمینی تشکیل میشوند. 30 درصد از کل ذخایر آب آشامیدنی را آبهای زیر زمینی تشکیل میدهند و این در حالی است که قریب به ۷۰ درصد از منابع آب آشامیدنی در داخل یخچالها و برف کوهستانها انباشته شدهاند.
با این وجود حدود یک رصد از این ذخایر آبی هم در رودها و دریاچهها وجود دارند. از آنجایی که بهره برداری آب آشامیدنی از یخچالها، چندان آسان نیست، تامین آب شرب از آبهای زیر زمینی و رودها در اولویت قرار گرفته است. به همین جهت حدود یک سوم آب آشامیدنی مورد استفاده، از منابع آب زیر زمینی تامین میشوند.
این پاورپوینت آبهای زیرزمینی بصورت تخصصی به موضوع اکتشاف و بهره برداری از آبهای زیرمینی اختصاص یافته است. در بخش اول پس از بیان تاریخچه و اهمیت آبهای زیرزمینی، به ویژگی های فیزیکی و سنگ شناسی محیطهای متخلخل پرداخته می شود. سپس لایه آبدار یا سفره آب زیرمینی به همراه قانون حاکم بر حرکت آب در زیر زمین تشریح می شود.
از دیگر موضوعات مهم بیان شده در این فایل می توان به ردیابی حرکت آب زیرزمینی، نقشه تراز آب زیرزمینی، مطالعات خصوصیات هیدرولیکی لایه های آبدار، اندازه گیری ضریب آبگذری، ضریب ذخیره، هیدرولیک چاه ها، روش های بهره برداری از منابع آبزیر زیرمینی، کیفیت آب زیرزمینی، نقشه ها و نمودارهای شیمی آب،خصوصیات شیمیایی آبهای زیرزمینی، منابع شوری، تغذیه مصنوعی و نفوذ آب شور در لایه های آبدار ساحلی اشاره کرد. بخش آخر پاورپوینت نیز به موضوع استفاده از مدل ها در مطالعه آبهای زیرزمینی اختصاص یافته است که شامل مدل های ماسه ای، مدل های سیال ویسکوز و مدل های الکتریکی می شوند.
- تعداد اسلاید : 254
- قیمت : 88/900 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
چهار – سدهای آب زیرزمینی
آبهای زیر زمینی را میتوان منبع اصلی آب در صنعت کشاورزی و صنایع غذایی دانست و به همین جهت است که این ذخایر تاثیر قابل توجهی را بر اقتصاد کشور اعمال میکنند. تقرییا 70 درصد از مصرف آب در کل جهان صرف آبیاری و کشاورزی میشود و این در حالی است که قریب به 43 درصد از این این رقم، از طریق منابع آبهای زیر زمینی تامین میشود.
در تشکیل آب های زیر زمینی، عامل جاذبه به عنوان نخستین محرک عمل میکند چراکه جاذبه میتواند امکان حرکت آب به لایههای پایینی را فراهم کند.
دومین مولفهای که در تشکیل سفرههای آب زیر زمینی دخیل است، سنگ بستر است؛ پوسته زمین از لایههای گوناگونی تشکیل شده است که هر یک دارای درصد تخلخل و درجه نفوذپذیری مختلفی هستند. در یک دسته بندی کلی، جاذبه، میزان و نوع تخلخل لایههای در تماس با آب و نوع سنگ بستر عواملی هستن که بر تشکیل آبهای زیر زمینی اثر میگذارند.
از جمله موضوعات اصلی این پاورپوینت آب های زیرزمینی می توان به شرایط فیزیکی احداث سد آب زیرزمینی، انواع سدهای زیرزمینی، روش های استخراج آب و … اشاره کرد. همچنین در مطلب دیگری پاورپوینت های سد بطور کامل بیان شده است.
- تعداد اسلاید : 39
- قیمت : 13/650 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
پنج – پاورپوینت آبهای زیرزمینی
تقریبا در تمام نقاط پوسته زمین میتوان حضور آب های زیر زمینی را مشاهده کرد. در اعماق تپهها، کوهها، دشتها و البته نواحی گرمسیر و کویری نیز آبهای زیر زمینی وجود دارند. به لحاظ خصوصیت و ویژگی، آبهای زیرزمینی غالبا بدون رنگ و بو هستند. این آبها دارای ترکیبات شیمیایی و درجه دمایی ثابت هستند. علاوه بر این، آبهای زیر زمینی در مقایسه با آبهای سطحی آلودگی کمتری را در خود جای دادهاند.
سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، گوگرد، کلرید، بیکربنات و … جزء املاحی هستند که به میزان فراوان در آبهای زیر زمینی یافت میشوند. با این وجوو کلسیم و منیزیم دو عنصر مهم و کلیدی هستند که در ذخایر آبهای زیر زمینی وجود دارند. عوامل تغییرات سطح آبهای زیرزمینی، تقسیم بندی سفره های آب زیرزمینی، دستگاه و ادوات اندازه گیری تراز سطح آبهای زیرزمینی … از جمله مواردی هستند که در این پاورپوینت آبهای زیرزمینی به آنها پرداخته شده است.
- تعداد اسلاید : 42
- قیمت : 14/700 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
شش – فرونشست عمقی و آبهای زیرزمینی
آبهای زیر زمینی در اعماق مختلفی از زمین وجود دارند. به همین دلیل ممکن است دسترسی و بهرهبرداری از این منابع در بسیاری از موارد طاقت فرسا باشد. از آنجایی که آبهای زیر زمینی در بسیاری مناطق شیرین نیستند، لازم است روند تصفیه را طی کرده و به آب مناسب با امکان شرب و آشامیدن تبدیل شوند. بعضا ممکن است تعیین موقعیت قرار گرفتن منابع آب زیر زمینی و براورد میزان حجم این ذخایر دشوار باشد.
عمق قرار گیری آبهای زیر زمینی ثابت نیست و ممکن است مثل مردابها نزدیک به سطح بوده و یا در چند کیلومتری زیر سطح واقع شده باشند. طول عمر آبهای زیر زمینی نزدیک به سطح ممکن است بین چند ساعت تا دهها سال باشد. آبهای زیر زمینی قدیمی نیز ممکن است دارای طول عمری برابر با چند هزار سال باشند. موضوع اصلی این پاورپوینت بررسی مشکلات فرونشست عمقی دشتها بخاطرافت آبهای زیرزمینی در کشور می باشد. از موضوعات اصلی این پاورپوینت آبهای زیرزمینی می توان به معرفی اقلیم ایران، منابع آبهای زیرزمینی، روش های بهره برداری از منابع آب زیرزمینی، تعریف فرونشست، بررسی فرونشست دشت مشهد و اصفهان و … اشاره کرد.
- تعداد اسلاید : 70
- قیمت : 24/500 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
هفت – پاورپوینت مفاهیم بنیادی آب های زیر زمینی
ممکن است در بسیاری از مناطق خصوصا قسمتهایی که از سنگهای رسوبی تشکیل شدهاند، مقطع زمین دارای چندین لایه است. این در حالی است که میزان تخلخل و نفوذپذیری هر لایه نسبت به لایه دیگر متفاوت است. در گذر زمان لایههای مختلفی تشکیل خواهد شد و به این ترتیب شرایط لازم جهت تجمع آبهای زیر زمینی به وجود خواهد آمد. آبهای زیر زمینی، با توجه به وضعیت لایههایی که در پیرامون آنها وجود دارد، به دو دسته کلی یعنی آبهای زیر زمینی آزاد(آبخوان محصور نشده) و آبهای زیر زمینی تحت فشار (آبخوان محصور شده) طبقه بندی میشوند.
طی فرآیند تغذیه، آبهای سطح زمین یا آب حاصل از بارش باران به داخل خاک نفوذ یافته و به حرکت خود ادامه میدهند تا به سطح آب زیر زمینی بپیوندند. فرایند تغذیه را میتوان روند اصلی ورود آب به آبخوانها و شکل گیری سفرههای آب زیر زمینی دانست. فرایند تغذیه ممکن است به دو شیوه تغذیه طبیعی و تغذیه مصنوعی صورت گیرد. در ابتدای این پاورپوینت به مفاهیم اصلی و بنیادی آبهای زیرزمینی اشاره شده است. سپس بحث زمین شناسی و تغذیه آبهای زیرزمینی بیان می شود. از دیگر موضوعات مهم این پاورپوینت آبهای زیرزمینی می توان به حوزه ها، چشمه ها، چاه های آرتزین، جریان آبهای زیرزمینی و سدهای زیرزمینی اشاره کرد.
- تعداد اسلاید : 38
- قیمت : 13/300 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
پیشنهاد ویژه
در این بخش می توانید همه پاورپوینت های آبهای زیرزمینی را یکجا دانلود کنید. این مجموعه کامل ترین و جامع ترین پکیج منتشر شده در زمینه آبهای زیرزمینی است که همه پاورپوینت ها را می توانید با تخفیف 50 درصدی دانلود کنید.
- قیمت (همه موارد بالا بدون تخفیف):
263/000 تومان - قیمت (همه موارد بالا با هم با تخفیف 50 درصدی) : 131/000 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید