اکتشاف معدن به فرایند شناسایی و تحلیل منابع معدنی در زمین است که به منظور استخراج مواد گرانبها، فلزات، سنگهای قیمتی و سایر منابع معدنی صورت میگیرد. این فرایند عموماً شامل مراحلی مانند مطالعات اولیه، انتخاب ناحیه، آزمایش های زمین شناسی، تخمین مقدار و کیفیت، اکتشاف فیزیکی و توسعه و بهره برداری می شود. در این مطلب با دانلود 5 پاورپوینت اکتشاف معدن عالی و کمیاب در خدمت شما خواهیم بود.
یک – پاورپوینت تخمین و ارزیابی ذخایر معدنی
تخمین ذخیره به معنای برآورد حجم و مقدار منابع معدنی موجود در یک کانسار یا معدن است. این تخمینات معمولاً براساس اطلاعات مربوط به نمونهبرداری، تحلیل شیمیایی و زمینشناسی انجام میشود. عیار حد به مقدار کمینهای از مواد معدنی در یک کانسار یا معدن اشاره دارد که به طور اقتصادی قابل استخراج است. این مقدار عیار حد به عنوان یک معیار مهم در تصمیمگیری در مورد بهرهبرداری معدن استفاده میشود.
زمینشناسی و ژنز کانسارها به مطالعه ساختار و تاریخچه شکلگیری کانسارها و مواد معدنی موجود در آنها میپردازد. این مطالعات برای درک بهتر ریزساختار کانسارها و تخمین دقیقتر موجودی آنها بسیار مهم است. ماهیت و مورفولوژی ذخایر معدنی به شکل و ساختار ذخایر و توزیع مواد معدنی در آنها اشاره دارد. این عوامل بر تعیین روشها و فنون استخراج معدن تأثیرگذارند و برای بهرهبرداری بهینه از معدن اطلاعات کافی در این زمینه لازم است.
تودههای معدنی ناهمساز به تودههایی اشاره دارد که در ترکیب شیمیایی و خواص فیزیکی آنها تغییرات قابل توجهی وجود دارد. این تودهها ممکن است منابع معدنی با ارزشی را در خود داشته باشند و بررسی دقیق آنها برای اکتشاف و استخراج معدن مهم است.
مدلهای کانساری مدلهایی هستند که براساس دادههای زمینشناسی، زمینفیزیکی و شیمیایی ساختار کانسار را توصیف میکنند. این مدلها برای تخمین و ارزیابی ذخایر معدنی و تصمیمگیریهای مرتبط با بهرهبرداری از معدن استفاده میشوند.
چگالی شبکه اکتشاف به تعداد و نحوه توزیع نقاط نمونهبرداری در کانسار اشاره دارد. این چگالی باید به طوری باشد که اطلاعات کافی برای تخمین دقیقتر موجودی کانسار در دسترس باشد.
تونلهای اکتشافی به تونلهایی اشاره دارند که برای اکتشاف و بررسی دقیق کانسار و مطالعه زمینشناسی و فیزیکی آن استفاده میشوند. این تونلها به صورت عمودی یا افقی در داخل زمین ساخته میشوند. چگالی شبکه اکتشاف از دیگر موضوعات مهم این پاورپوینت اکتشاف می باشد.
فهرست پاورپوینت اکتشاف معدن :
تخمین و ارزیابی ذخایر معدنی
تعریف تخمین ذخیره
عیارحد
پیوستگی در تخمین موجودی کانسار
رقیق شدگی
زمین شناسی و ژنز کانسارها
ماهیت و مورفولوژی ذخایر معدنی
تودههای معدنی ناهمساز
مدلهای کانساری
مراحل پیجوئی و اکتشاف
طراحی اکتشاف
فهرست فرضیات منفی
انواع مختلف استراتژی اکتشاف
انواع مختلف استراتژی اکتشاف
نمونهبرداری و تجزیه نمونههای معدنی
چگالی شبکه اکتشاف
تونل های اکتشافی
مدیریت داده ها و GIS
محاسبه ذخیره با استفاده از روشهای کلاسیک
تخمین ذخیره به روش زمین آمار و …
- تعداد اسلاید : 145
- قیمت : 120/500 تومان
دو – پاورپوینت اکتشاف معدن
روشهای اکتشاف تکمیلی در معادن به روشها و فعالیتهایی اشاره دارند که پس از مراحل اولیه اکتشاف و شناسایی کانسار، برای تکمیل و بررسی دقیقتر کانسار و استخراج اطلاعات بیشتر استفاده میشوند. این روشها شامل برداشت نمونههای دقیقتر، تستهای شیمیایی و فیزیکی بیشتر، تحلیل زمینشناسی و ژئوفیزیکی دقیقتر، استفاده از روشهای اکتشاف ژنتیکی و غیره میباشند.
شناخت ماهیت علم اکتشاف معدن به فهم و بررسی عمیقتر علم اکتشاف معدن و مبانی و اصول آن اشاره دارد. این شناخت شامل مطالعه مبانی زمینشناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک، زمینآمار و سایر رشتههای مرتبط با اکتشاف معدن است.
تشخیص کاربرد هر روش اکتشافی در مرحله مرتبط با آن به توانایی تعیین و انتخاب روشهای مناسب و مؤثر برای هر مرحله از فرآیند اکتشاف معدن اشاره دارد. این شامل انتخاب روشهای نمونهبرداری، تستهای آزمایشگاهی، تکنیکهای زمینشناسی و ژئوفیزیکی، استفاده از روشهای آماری و مدلهای زمینآماری، استفاده از فناوریهای نوین مانند دادهکاوی و هوش مصنوعی و غیره میباشد.
مدیریت روشهای موجود به مدیریت، برنامهریزی و کنترل استفاده از روشهای موجود در فرآیند اکتشاف معدن اشاره دارد. این شامل مدیریت منابع، مدیریت بودجه و زمان، تعیین اولویتها، ارزیابی کیفیت و کارایی روشها، انجام تحقیق و توسعه جدید، بهبود فرآیندها و اعمال نظارت و کنترل است.
فهرست پاورپوینت اکتشاف معدن :
روش های اکتشاف تکمیلی در معادن
شناخت ماهیت علم اکتشاف معدن
شناخت سیستماتیک مراحل اکتشافی از شناسایی تا اکتشاف تفضیلی و روش های مرتبط با آن
تشخیص کاربرد هر روش اکتشافی در مرحله مرتبط با آن
مدیریت روش های موجود
نقش مدیریت در فرآیندهای اکتشاف معادن و …
- تعداد اسلاید : 124
- قیمت : 99/500 تومان
سه – پاورپوینت روش های اکتشاف معدن
روشهای اکتشاف معادن از مرحله شناسایی تا اکتشاف تفصیلی به منظور شناسایی و تعیین وجود و محتوای معادن مورد نظر استفاده میشوند. در مرحله شناسایی معادن، از روشهای مختلفی مانند استخراج اطلاعات از نقشهها، تحلیل تصاویر ماهوارهای و تصاویر هوایی، استفاده از دادههای زمینشناسی و ژئوشیمیایی، انجام کارهای زمینشناسی میدانی و استفاده از تکنولوژیهای مدلسازی معدنی استفاده میشود.
در اکتشاف اولیه از روشهای مانند چالشهای چاه، پیچیدگیسنجی، نمونهبرداری از سطح، تستهای زمینشیمیایی و ژئوفیزیکی (از جمله آنومالیهای مغناطیسی و الکتریکی)، کراتر شناسی و تستهای ژئومکانیکی استفاده میشود. در این پاورپوینت اکتشاف معدن در مورد اکتشافات حرفه ای نیز توضیحاتی ارائه شده است.
لرزهنگاری بازتابی یا Seismic Reflection همانند سایر روشهای لرزهنگاری، در مرحله پردازش دادهها نقش مهمی را ایفا میکند. در این مرحله، دادههای لرزهنگاری بازتابی که از اکتشاف معدنی یا مطالعات زمینشناسی به دست آمدهاند، پس از جمعآوری و ضبط، مورد تحلیل و پردازش قرار میگیرند. هدف اصلی از این مرحله، استخراج اطلاعات زمینساختی و زیرساختی از دادههای لرزهنگاری است.
پلاریزاسیون القایی از دیگر موضوعات بیان شده در این پاورپوینت اکتشاف معدن به شمار می رود. یکی از تکنیکهای استفاده شده در مرحله پردازش دادههای لرزهنگاری است. در این تکنیک، از تغییرات قابل مشاهده در جهت و شدت نورالکتریک یا میدان مغناطیسی موجهای لرزهای استفاده میشود تا اطلاعات بیشتری در مورد خواص مختلف سنگها و ساختارهای زیرساختی زمینی به دست آید.
فهرست پاورپوینت اکتشاف معدن :
مرحله شناسائی
اطلاعات ژئوفیزیک هوایی
بررسیهای ژئوفیزیكی
گرانی سنجی در مرحله پردازش
آنالیز شیمیائی نمونه ها
تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از مطالعات كانی سنگین
لرزه نگاری بازتابی در مرحله پردازش داده ها
پلاریزاسین القایی در مرحله پردازش
تهیه نقشههای آنومالی ژئوشیمیائی
انجام حفریات اكتشافی
مرحله اكتشاف تفصیلی
تعیین شكل كانسار و عیار میانگین و ذخیره قطعی كانسار و …
- تعداد اسلاید : 119
- قیمت : 99/500 تومان
چهار – اکتشافات ژئوشیمیایی
عملیات صحرایی نمونهبرداری در اکتشاف معادن به منظور جمعآوری نمونههای سنگ و خاک از منطقههای مورد بررسی انجام میشود. این فرآیند به منظور تحلیل و بررسی خواص فیزیکی، شیمیایی و معدنی نمونهها صورت میگیرد. در این فرآیند، محلهای مناسبی در منطقه تعیین میشوند و نمونههایی از خاک و سنگهای موجود در این محلها جمعآوری میشوند. این نمونهها سپس برای تجزیه و تحلیل در آزمایشگاه بهبود معدنی و ژئوشیمیایی ارسال میشوند.
تحلیل دقت آنالیز ژئوشیمیایی به ارزیابی دقت و صحت نتایج ژئوشیمیایی نمونهها از طریق روشهای آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از آنالیزها میپردازد. در این فرآیند، مقایسه نتایج با استانداردهای آزمایشگاهی و ارزیابی عوامل مؤثر در دقت آنالیز مورد بررسی قرار میگیرد.
اکتشاف ژئوشیمیایی سنگها در اصل به بررسی و تحلیل ترکیب شیمیایی سنگها با استفاده از روشهای آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل دادههای ژئوشیمیایی میپردازد. این فرآیند به منظور شناسایی عناصر موجود در سنگها، تعیین غلظت و توزیع این عناصر و همچنین بررسی پتانسیل کانیسازی استفاده میشود.
فهرست پاورپوینت اکتشاف معدن :
عملیات صحرایی نمونه برداری، تحلیل دقت آنالیز ژئوشیمیایی،داده های سنسورد و نحوه جایگزینی آنها، اکتشاف ژئوشیمیایی سنگها،کانسار سرب و روی
کانسارهای آهن رسوبی نوع الیتی، کانسارهای ماگمایی ( مافیک و اولترامافیک لایه ای)، کانسارهای دگرگون زاد،منطقه مورد مطالعه منطقه آکرامان در استرالیا
- تعداد اسلاید : 61
- قیمت : 55/500 تومان
پنج – بررسی اکتشاف ژئوفیزیکی سرب وروی
در این پاورپوینت اکتشاف معدن، روش های مختلف اکتشاف سرب و روی ذکر شده است. برای اکتشاف کانسارهای سرب و روی، از روشهای ژئوفیزیکی مختلفی استفاده میشود. در لرزهنگاری بازتابی بر مبنای تفاوت سرعت انتشار موجهای لرزهای در لایههای مختلف زمین است.
با استفاده از لرزهنگاری بازتابی، میتوان ساختارهای زیرزمینی را تحلیل کرده و ناهمگونیها و تغییرات سرعت در زمین را شناسایی کرد که ممکن است به نشانههای کانسارهای سرب و روی اشاره داشته باشد.
در مغناطیس بر اساس تفاوت در خواص مغناطیسی سنگها و کانسارها استوار است. با استفاده از دستگاههای مغناطیسسنجی، میتوان نقاطی را که دارای ناهمگنیها یا غلظتهای بیشتر از مواد معدنی میباشند، شناسایی کرد.
در روش مغناطیس زمین میدان مغناطیسی زمین اندازهگیری میشود. تغییرات در میدان مغناطیسی ممکن است به دلیل وجود کانسارهای سرب و روی در زیرزمین رخ داده باشد و با تحلیل دقیق دادههای مغناطیس زمین، میتوان این تغییرات را شناسایی کرد.
همچنین، ترکیبی از این متدها و سایر متدهای ژئوفیزیکی میتواند در اکتشاف کانسارهای سرب و روی مورد استفاده قرار بگیرد. مهم است توجه داشت که استفاده از هر روش بستگی به ویژگیهای زمینشناسی منطقه و نوع کانسار مورد نظر دارد و بهتر است توسط متخصصان مربوطه انجام شود.
متد پروفیل زنی افقی توانایی پیمایش و بررسی محدودههای هوریزونتال و مورفولوژیک زیرزمینی را فراهم میکند. در این روش، اطلاعاطلاعات ژئوفیزیکی برای تصویربرداری زیرزمینی در طول خطوط عرضی جمعآوری میشود. این روش به تشخیص و تحلیل تغییرات مختلف در ویژگیهای زیرزمینی مانند مقاومت الکتریکی، مغناطیسی، تراواپذیری و سرعت صوت میپردازد.
متد پلاریزاسیون القایی برای تعیین تغییرات مقاومت الکتریکی زمین در زمان استفاده میشود. با اعمال جریان الکتریکی تغییری در توزیع بار در زیرزمین ایجاد میشود که باعث تغییر در پتانسیل الکتریکی زمین میشود. با اندازهگیری پتانسیل الکتریکی در زمان، اطلاعات درباره خواص الکتریکی و خزشی زیرزمینی مانند نفوذپذیری و انباشت الکترولیتها دریافت میشود.
روش تفاضل محدود یا المان محدود در مدلسازی مستقیم دادهها در مدلسازی مستقیم دادههای ژئوفیزیکی مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، زیرزمین به قطعات کوچکتر تقسیم میشود و برای هر قطعه یا المان، معادلات فیزیکی مربوطه حل میشود. با استفاده از این روش، مدلهای دقیقتری از ساختار زیرزمینی برای تفسیر دادههای ژئوفیزیکی ایجاد میشود.
فهرست پاورپوینت اکتشاف معدن :
اکتشاف ژئوفیزیکی سرب و روی
کانی های سرب و روی
متد ژئوفیزیکی اکتشاف سرب و روی
آرایش های الکترودی متداول در کارهای اکتشافی
روش ترسيم شبه مقاطع
متد پروفیل زنی افقی(H.P)
روش های پیمایش در متد مقاومت سنجی
متد پلاریزاسیون القایی
روش تفاضل محدود يا المان محدود در مدلسازی مستقيم دادهها
دستگاه ها و لوازم مورد استفاده
متد رزیستیویته
آرایش ونر
آرایش شلومبرگر
آرایش دایپل – دایپل
آرایش لی پارتیشنینگ و …
- تعداد اسلاید : 71
- قیمت : 65/500 تومان
پیشنهاد ویژه
در این بخش می توانید همه پاورپوینت های اکتشاف معدن که در بالا ذکر شده است را با هم دانلود کنید.
- قیمت (همه موارد بالا با هم) : 130/500 تومان
دانلود فوری بعد از خرید
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید