دانلود پاورپوینت انواع ساختمان و مدلهای فروپاشی و آوار ppt

ساختمان‌ها به عنوان سازه‌هایی که به منظور سکونت، کسب‌وکار یا مقاصد دیگر ساخته می‌شوند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. در این مطلب با دانلود پاورپوینت انواع ساختمان و مدلهای فروپاشی و آوار ppt در خدمت شما خواهیم بود.

از جمله این تقسیم‌بندی‌ها، می‌توان به نوع مصالح استفاده شده در ساخت و همچنین مدل‌های مختلف فروپاشی آنها اشاره کرد. ساختمان‌ها می‌توانند بدون اسکلت حمال و تنها با دیوارهای حمال ساخته شوند، یا اینکه قسمتی از آنها دارای اسکلت حمال و قسمتی دیگر دیوار حمال باشد.

دانلود پاورپوینت انواع ساختمان و مدلهای فروپاشی و آوار ppt

ساختمان‌هایی که دارای اسکلت حمال هستند، اسکلتی از فولاد یا بتن مسلح دارند که وزن کلی ساختمان و دیوارها را تحمل می‌کند. یکی از مدل‌های خاص ساختمان، ساختمان یکپارچه است که تمامی اجزا از جمله پی‌ها، قاب‌ها، دیوارها، کف‌ها و سقف‌ها از بتن مسلح ساخته می‌شوند.

این نوع ساختمان‌ها به دلیل استحکام بالایی که دارند، در برابر فشارهای ناشی از زلزله و آتش‌سوزی بسیار مقاوم هستند. از نظر مصالح مصرفی، ساختمان‌ها به دسته‌های مختلفی مانند ساختمان‌های بتنی، فلزی، آجری، خشتی و گلی، چوبی و ترکیبی تقسیم می‌شوند.

فهرست پاورپوینت انواع ساختمان و مدلهای فروپاشی و آوار :

انواع ساختمان
ساختمان بدون اسکلت حمال با دیوارهای حمال
ساختمان‌های با اسکلت حمال و دیوارهای حمال
ساختمان‌های با اسکلت حمال (فولادی و بتنی)
ساختمان یکپارچه
انواع ساختمان از لحاظ مصالح مصرفی
ساختمان‌های بتنی
ساختمان‌های فلزی
ساختمان‌های آجری
ساختمان‌های خشتی و گلی
ساختمان‌های چوبی
ساختمان‌های ترکیبی
انواع ساختمان از لحاظ نوع کاربرد
ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری، بیمارستان‌ها، انبارها و مدارس
مدل‌های مختلف فروپاشی ساختمان‌ها
آوار ناشی از سوانح زمین‌ساختی، طبیعی، انفجارات و اتفاقات
آوار ناشی از زلزله و عوامل مرتبط
ترکیب و شکل فضاهای خالی زیر آوار
انواع مدل‌های فروپاشی
حالت تکیه بر (شیب دار)
حالت V شکل
حالت A شکل
حالت افقی (پَن‌کیک)
حالت چند طبقه‌ای

  • تعداد اسلاید : 38
  • قیمت : 35/500 تومان




مطالب مشابه مدلهای فروپاشی و آوار

ساختمان‌های بتنی به آن دسته از ساختمان‌ها اطلاق می‌شود که اسکلت اصلی آنها از بتن آرمه ساخته شده باشد. در این نوع ساختمان‌ها، دیوارهای جدا کننده ممکن است از آجر یا بتن آرمه باشد که در این صورت به آنها دیوار برشی گفته می‌شود. در مقابل، ساختمان‌های فلزی با استفاده از پروفیل‌های فولادی برای ساخت ستون‌ها و پل‌ها ساخته می‌شوند. این ساختمان‌ها برای مقابله با زلزله از بادبندهای فلزی استفاده می‌کنند.

ساختمان‌های آجری، به ویژه در ساختمان‌های کوچک و حداکثر دو طبقه، استفاده می‌شوند و برای مقابله با نیروهای جانبی نظیر زلزله، نیاز به شناژهای مخصوص دارند. ساختمان‌های خشتی و گلی، که اغلب در یک طبقه ساخته می‌شوند، به هیچ وجه مقاومت لازم در برابر نیروهای جانبی ندارند.

ساختمان‌های چوبی نیز در مناطقی که چوب به وفور یافت می‌شود ساخته می‌شوند، اگرچه در ایران به دلیل کمبود منابع، این نوع ساختمان‌ها کمتر به چشم می‌خورند. ساختمان‌های ترکیبی نیز از ترکیب دو یا چند نوع مصالح ذکر شده ساخته می‌شوند.

در خصوص آوارهای ایجاد شده ناشی از فروپاشی ساختمان‌ها، می‌توان آنها را به چهار دسته اصلی تقسیم کرد: آوارهای ناشی از سوانح زمین‌ساختی مانند زلزله، رانش زمین و فرونشست سطح زمین که معمولاً بسیار سنگین هستند؛

آوارهای ناشی از سوانح طبیعی مانند گردباد و طوفان که به بخش‌های گسترده‌ای صدمه می‌زنند ولی حجم کمتری دارند؛ آوارهای ناشی از انفجارات که معمولاً محدود به چند ساختمان هستند؛ و آوارهای ناشی از اتفاقات غیرمنتظره مانند گودبرداری، سستی بنا و ریزش ساختمان‌ها.

مدل‌های مختلف فروپاشی ساختمان‌ها به پنج دسته اصلی تقسیم می‌شوند: حالت تکیه بر، V شکل، A شکل، حالت افقی یا پَن‌کیک و حالت چند طبقه‌ای ناقص. این مدل‌ها تعیین می‌کنند که چگونه یک ساختمان فرو می‌ریزد و در نتیجه، فضاهای خالی‌ای که ممکن است در زیر آوار باقی بماند و احتمال زنده ماندن افراد را افزایش دهد، چگونه شکل می‌گیرد.

حالت تکیه بر، که یکی از رایج‌ترین مدل‌های فروپاشی است، زمانی رخ می‌دهد که یکی از دیوارهای باربر فرو می‌ریزد و سقف بالایی روی دیوار باقی‌مانده تکیه می‌کند. این حالت به دلیل حجم هوای موجود در آوار، احتمال زنده ماندن مصدومان را افزایش می‌دهد.

حالت V شکل زمانی رخ می‌دهد که وزن سنگین قطعات بام یا سقف به مرکز کف یا سقف فوقانی فشار وارد می‌کند و باعث فروپاشی تیرهای افقی به شکل V می‌شود. این حالت معمولاً فضاهای خالی کمی ایجاد می‌کند.

مدل فروپاشی A شکل نیز مشابه حالت V است اما تفاوت‌هایی در ساختار و فرم فضایی آن وجود دارد. یکی از خطرناک‌ترین حالت‌های فروپاشی، حالت افقی یا پَن‌کیک است که در آن سقف و کف به طور کامل روی هم فرو می‌ریزند و فضاهای خالی بسیار کمی ایجاد می‌شود. حالت چند طبقه‌ای نیز در ساختمان‌های بلند مرتبه رخ می‌دهد که معمولاً نما یا یک بخش از ساختمان فرو می‌ریزد اما دیگر بخش‌ها همچنان مقاومت می‌کنند.


در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *