تروما به عنوان جراحتهای شدید ناشی از حوادث فیزیکی یا شیمیایی تعریف میشود که به بافتهای بدن آسیب میرساند. در این مطلب با دانلود کامل ترین پاورپوینت تروما عالی و کمیاب ppt در خدمت شما خواهیم بود.
از دیدگاه پزشکی، تروما به آسیب بدنی شدید یا شوک بحرانی اطلاق میشود، در حالی که از دیدگاه روانشناختی، تروما تجربهای هیجانی و پریشانکننده است که میتواند تأثیرات پایدار بدنی و ذهنی بهجا بگذارد. تروما ممکن است ناشی از عوامل انسانی مانند تصادفات، جنگ، یا شکنجه باشد و یا بر اثر عوامل طبیعی نظیر سیل و زلزله به وجود آید.
تصادفات و برخوردها از جمله عوامل اصلی مرگ و میر در افراد، به ویژه کودکان یک تا چهار ساله، در بسیاری از کشورها هستند. سالانه تعداد زیادی از افراد در اثر تصادفات و تروماها جان خود را از دست میدهند و چندین برابر این تعداد نیز دچار جراحت میشوند.
در کشورهایی مانند ایالات متحده، تصادفات رانندگی، سقوطها، زخمهای ناشی از گلوله، و آسیبهای ورزشی از عمدهترین دلایل تروماهای کشنده به شمار میروند. طبق آمار، سالانه حدود 140,000 نفر در اثر تروماها جان خود را از دست میدهند که حدود 44,000 نفر از آنها در نتیجه تصادفات رانندگی است.
تروماها را میتوان به دو دسته کلی نافذ و غیر نافذ تقسیم کرد. تروماهای نافذ مانند زخمهای ناشی از چاقو یا گلوله آنهایی هستند که باعث شکستن پوست و نفوذ اشیاء به داخل بدن میشوند.
فهرست پاورپوینت تروما :
تعریف و انواع تروما
تروماهای انسانی و طبیعی
تروماهای جسمی و روانی
جراحتهای شدید و خفیف
عوامل ایجاد تروما
تصادفات رانندگی
جنگ و حوادث خشونتآمیز
سقوط و لهشدگی
تروماهای ناشی از عوامل طبیعی
تروماهای نافذ و غیر نافذ
تعریف تروماهای نافذ (مانند زخمهای چاقو و گلوله)
تعریف تروماهای غیر نافذ (مانند تصادفات و برخوردها)
مقایسه تأثیرات هر کدام بر بدن
تصادفات وسایل نقلیه موتوری
تصادف از جلو، جانبی، پشت و چرخشی
تأثیر کمربند ایمنی و کیسه هوا
آسیبهای شایع در تصادفات وسایل نقلیه
بررسی مکانیزم آسیب
تحلیل نیروهای وارد شده بر بدن
ارزیابی موقعیت و نوع برخورد
اهمیت بررسی مکانیزم در تشخیص نوع آسیب
انواع صدمات ناشی از تصادفات
صدمات قفسه سینه، سر و گردن
صدمات اعضای داخلی بدن
شکستگیها و کوفتگیها
تروماهای ناشی از سقوط و لهشدگی
تروماهای ناشی از سقوط از ارتفاع
آسیبهای ناشی از لهشدگی در حوادث
پیامدهای طولانیمدت تروماهای لهشدگی
تروماهای نافذ
نحوه مدیریت و درمان تروماهای نافذ
اهمیت ارزیابی سریع در تروماهای نافذ
تصمیمگیری برای انتقال بیماران تروما
معیارهای تریاژ و اولویتبندی بیماران
اهمیت سرعت در انتقال بیماران تروما
ابزارهای مورد نیاز برای مدیریت تروماهای شدید
- نوع فایل : پاورپوینت – 252 اسلاید
- قیمت : 185/500 تومان
مطالب مشابه پاورپوینت تروما
در مقابل، تروماهای غیر نافذ به آسیبهایی اطلاق میشود که در آنها نیرو به بدن وارد میشود، بدون اینکه پوست شکسته شود. تصادفات رانندگی، سقوطها، و لهشدگیها از جمله تروماهای غیر نافذ به شمار میروند.
تصادفات وسایل نقلیه موتوری از جمله مهمترین عوامل ایجاد تروماهای نافذ و غیر نافذ هستند. برخورد خودروها از جلو، جانبی، پشت، یا غلطیدن آنها در جادهها، انواع مختلفی از تروما را به همراه دارد.
میزان آسیبدیدگی اتومبیل معمولاً نشانگر خوبی از قدرت و جهت نیروهای وارد شده است و هر چه آسیب به اتومبیل بیشتر باشد، خطر آسیب به سرنشینان نیز افزایش مییابد. در تصادفات، ممکن است اعضای داخلی بدن به ساختارهای محکم مانند استخوانها برخورد کنند که این مسئله میتواند باعث پارگی عروق و آسیبهای جدی دیگر شود.
یکی از مهمترین مسائل در تروماهای ناشی از تصادفات، تصادم اعضای داخلی بدن با استخوانها و سایر ساختارهای داخلی است. این نوع آسیب میتواند منجر به صدمات کشنده شود. آسیبهای سر، گردن، و قفسه سینه از جمله شایعترین صدمات ناشی از تصادفات رانندگی هستند. در صورتی که فرد محافظت نشده باشد، این آسیبها بیشتر خواهد بود.
در تروماهای ناشی از تصادفات، بررسی دقیق مکانیزم آسیب بسیار حیاتی است. اینکه فرد چگونه آسیب دیده است، چه نیروهایی به بدن او وارد شده و کدام نواحی بدن در معرض آسیب قرار داشتهاند، میتواند نوع و وسعت جراحتها را پیشبینی کند و به ارائهدهندگان خدمات درمانی کمک کند تا در مورد ادامه مراقبت و انتقال فرد تصمیمات بهتری بگیرند.
از مهمترین مواردی که در پاورپوینت تروما به آنها اشاره شده است، نوع برخورد و موقعیت بیمار است. برای مثال، در تصادفات سرنشینانی که کمربند ایمنی بستهاند، احتمال پرتاب شدن به بیرون از خودرو کمتر است و به همین دلیل خطر آسیبهای جدی کاهش مییابد.
همچنین، استفاده از کیسههای هوا در خودرو میتواند میزان صدمات به قفسه سینه و سر را کاهش دهد، هرچند همیشه باید احتمال آسیبهای داخلی نیز در نظر گرفته شود. این موضوعات در پاورپوینت تروما ارائه شده است.
در تصادفات موتورسیکلت، استفاده از کلاه ایمنی نقش حیاتی در کاهش شدت ضربات به سر دارد. برخورد موتورسیکلت با خودروها، اجسام ثابت یا زمین میتواند منجر به آسیبهای جدی شود، به ویژه اگر راننده یا سرنشین موتورسیکلت از تجهیزات ایمنی مناسب استفاده نکند. در تصادفات اتومبیل با عابر پیاده نیز شدت آسیب بستگی به سرعت خودرو، قد عابر، و نحوه برخورد بدن او با خودرو دارد.
در مورد تروماهای ناشی از سقوط، شدت آسیب به عواملی مانند فاصله سقوط، سطحی که فرد به آن برخورد کرده، و بخشی از بدن که ابتدا ضربه دیده است، بستگی دارد.
سقوط از ارتفاع بیش از سه برابر قد فرد معمولاً منجر به آسیبهای داخلی جدی میشود. در صورتی که فرد روی پاهای خود سقوط کند، ممکن است انرژی به سمت بالا حرکت کند و باعث شکستگی در طول سیستم اسکلتی شود.
آسیبهای ناشی از لهشدگی نیز از دیگر انواع تروماهای جدی هستند. این آسیبها زمانی رخ میدهند که فرد تحت فشار شدید قرار بگیرد، مثلاً در اثر ریزش آوار یا گیر افتادن بین اشیاء سنگین. این نوع آسیبها میتوانند باعث راندن مایع بین بافتی به اطراف و ورود سموم به جریان خون شوند که نیازمند مداخلات فوری پزشکی است.
در تروماهای نافذ، مثل زخمهای ناشی از چاقو یا گلوله، باید فوراً عمق و نوع آسیب ارزیابی و مسیر نفوذ و خروج اشیاء مشخص شود. در این موارد، اجسام فرو رفته نباید جابجا شوند، مگر در مواردی که جسم در مسیر تنفسی باشد یا با عملیات احیاء قلبی ریوی (CPR) تداخل ایجاد کند.
تصمیمگیری در مورد انتقال بیماران تروما بسیار حساس است و باید بر اساس معیارهای تریاژ تروما صورت گیرد. یکی از اصول کلی این است که بیماران تروما که یافتههای بالینی کلیدی دارند، باید بدون اتلاف وقت و با دسترسی به راه وریدی به مراکز درمانی منتقل شوند.
در صورت هرگونه مشکل با شماره 09307490566 تماس بگیرید